fbpx

Voorlezen in de klas

Ieder kind verdient het om voorgelezen te worden! Kinderen houden van verhalen! Wil je meer doen met lezen in de klas of wil je tijdens thuisonderwijs lekker aan de slag met taal, maar weet je niet hoe? Leesbevordering is makkelijker dan je denkt. De meeste kinderen op de basisschool houden van voorlezen. Ook als ze zelf al kunnen lezen. Schrijfster Saskia van den Brand leest kinderen graag voor uit haar eigen werk. Haar enthousiaste manier van vertellen, stimuleert kinderen om te gaan lezen. In overleg met de docent is het mogelijk om uit haar vele verhaaltjes een selectie te maken. Enkele thema’s die terugkomen in haar werk zijn: oorlog, pesten, emoties en de geschiedenis van Nederland. Na afloop van een voorleessessie geven docenten aan dat kinderen meer plezier hebben om zelf te gaan lezen.


“Ik ben geboren om verhalen te vertellen.”

Hoe ziet een voorleessessie eruit?

Op een leuke en originele manier zal Saskia van den Brand zich introduceren aan de kinderen. Vervolgens zal zij enkele verhalen voorlezen en gaat de schrijfster in gesprek met de leerlingen over het verhaal. Het is mogelijk om een voorleessessie te boeken in combinatie met een creatieve workshop. Bij een creatieve workshop gaan kinderen zelf aan de slag met het maken van een verhaal.

Als docent:

 • Kun je extra aandacht besteden aan lezen en tegelijkertijd een thema kiezen waar je als leraar extra aandacht aan wilt besteden;
 • Heb je geen voorbereidingstijd!
 • Krijg en houd je kinderen hiermee aan het lezen.
 • heb je een goed alternatief om moeilijke thema’s te behandelen.

 

Voorlezen in de klas

Saskia leest voor:

Aan alle groepen 1 t/m 8

Online en offline

Vanaf 1 uur (€97)

Geïnteresseerd in een voorleessessie of wil je nog wat meer informatie? Stel vrijblijvend je vraag en je weet vooraf precies waar je aan toe bent. In overleg is maatwerk altijd mogelijk. Ik denk graag met je mee!

De voordelen van voorlezen voor kinderen

 • De woordenschat van kinderen neemt toe. Hierdoor wordt leren makkelijker.
 • Stimuleert inlevingsvermogen, want kinderen komen in aanmerking met nieuwe situaties. Een verhaal dat zich afspeelt in een ander land en andere cultuur, verbreedt de horizon van het kind. Je kunt je beter inleven.
 • Het zelfvertrouwen van het kind krijgt een boost door meer te lezen. In verhalen kunnen kinderen thema’s ontdekken waar zij zelf mee worstelen. Een hoofdpersoon die gelijkenissen heeft met jezelf, is voor kinderen helend.
 • Ze gaan zelf meer lezen. Hoe meer je in aanraking komt met lezen, hoe sneller je geneigd bent zelf een boek te pakken.
 • De kinderen zijn gemotiveerd. Het aandacht geven aan een bepaald thema werkt om interesse bij kinderen te wekken.
 • Na afloop is het groepsgevoel versterkt, omdat kinderen elkaar aanvullen in het geven van antwoorden bij de verschillende vragen. Alle kinderen horen op hetzelfde moment het verhaal. Het onderwerp gaat bij de kinderen leven. 
 • Het is betekenisvol, want in ieder verhaal komen meerdere aspecten terug. Je bent niet alleen aan het lezen, maar we maken ook uitstapjes naar voeding of bijvoorbeeld rekenen. Het verhaal van Rembrandt gaat bijvoorbeeld over geschiedenis, maar ook over geld uitgeven.

 

Voorlezen aan kinderen

Deze scholen gingen je voor:

Wil je meer weten over het voorlezen? Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met mij op door onderstaande formulier in te vullen.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0