fbpx

Bg

Mijn verhalen voor kinderen

Kinderen houden van verhalen! Niet alleen, omdat zij zich helemaal kunnen onderdompelen in een fantasiewereld, maar ook om de warme aandacht en sfeer die ontstaat. Ik gun het ieder kind om de magie van (voor)lezen te ontdekken! Lezen is als tandenpoetsen. Doe het elke dag. Vijftien minuten lezen is al genoeg! Verhalen voor kinderen over geschiedenis, fantasie of toch liever harteverhaaltjes? Het kan allemaal!

15 minuten lezen start hier. Kies hieronder uit de thema’s met verschillende verhalen voor kinderen!

Geschiedenis

Vet oud! Verhalen over vroeger. Heel lang geleden, was er in Nederland oorlog en een watersnoodramp. Het zijn verhalen die niet vergeten mogen worden. Duik in de geschiedenis van ons land door het lezen van deze verhalen voor kinderen.

Harteverhaaltjes

Verhaaltjes die je raken. Bang, blij, boos of verdriet. Het komt allemaal terug in deze harteverhaaltjes, zoals een vriendinnetje dat gaat verhuizen naar de andere kant van het land of een vriend die doodgaat. Ook uitermate geschikt voor als je kind ergens mee worstelt zoals stotteren of pesten.

Fantasie

Verhaaltjes over een gemene kapster of over het bezoeken van een kermis. Knettergekke verhaaltjes. Sommige verhalen beginnen normaal, maar dan… loopt het allemaal heel anders. Kortom: fantasierijke verhalen.

5 redenen om iedere dag een verhaal voor te lezen aan je kind(eren)!

Een kind dat veel leest, ontwikkelt een grotere woordenschat.

Veel lezen prikkelt de kinderfantasie.

Goed kunnen lezen helpt bij alle vakken op school. Begrijpend lezen is steeds belangrijker in het onderwijs.

Kinderen worden rustiger van (voor)lezen.

Het versterkt de band tussen voorlezer en kind.

Als je elke dag 15 minuten voorleest, leert je kind per jaar 1000 nieuwe woorden.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0