fbpx

Storytelling voor bedrijven

Wist je dat de oudste vorm van communicatie het vertellen van verhalen is? Je hersenen kunnen een verhaal beter begrijpen. De laatste tijd hoor je veel over storytelling. Het is niets anders dan een verhaal vertellen en de lezer meenemen. Hoe je dit doet? 

Niet door zakelijk te schrijven over fietsen naar je werk. Nee. Je schrijft over fietsen naar je werk, maar doet dit met al je zintuigen. Je schrijft over de zure regen die op je blote benen valt en over de kinderen die onderweg een ijsje eten. De tegenwind en over het smalle fietspad in de bossen! Dat is storytelling! Als schrijfster is het mijn kracht om je mee te nemen in het verhaal.

Alles wat je hoort, ziet, ruikt, proeft, voelt en meemaakt is interessant voor een verhaal. Een verhaal gaat leven als je een voorstelling kunt maken van een situatie. Wordt het inktzwart voor je ogen als je denkt aan het schrijven van een tekst? Voelt het als ‘moeten.’ Zucht je als je de laptop open doet? Geen paniek. Schrijven is voor mij het leukste wat er is. Besteed jouw teksten uit. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Ik schrijf teksten die je laten hongeren naar meer. Kies voor storytelling!

Wil je meer weten? Laat je gegevens hieronder achter en dan maken we vrijblijvend kennis of ik kan je meer informatie sturen. Bel je liever? Plan hier direct een kennismakingscall in, dan bel ik je op het afgesproken moment om al je vragen te beantwoorden.

 

 

 

Mijn werkwijze

1

Kennismaken

Ik kom bij je langs of we spreken elkaar online. Waarom? Ik wil verhalen schrijven die ik wil schrijven. Ik ga voor het beste verhaal. Dit betekent dat ik een klik wil voelen. Alleen dan kan ik een tekst opleveren die past bij jou.

2

Persoonlijke interview(s) 

Als schrijfster ben ik iedere dag bezig om de code te kraken. Waarom doe je dit en niet iets anders? Wat zijn jouw passies en wat drijft jou? Door een interview te houden, lukt het mij om de code voor een goede tekst te kraken. Ik filter eruit wat ik kan gebruiken. Daarnaast komt een tekst tot leven door emoties en zintuiglijke beschrijvingen. Een interview is voor mij de perfecte manier om de basis van mijn tekst te schrijven.

3

Research 

Auto’s, militairen of nieuwe sport-ontwikkelingen? Ik weet niet alles en daarom doe ik deskresearch. Daarbij kijk ik ook naar teksten van anderen en naar keywords. Het is zonde als je een tekst hebt, maar deze niet goed vindbaar is op Google. Een SEO-proof tekst is mogelijk.

4

Sas-stijl

Yes. Dit is het allerleukste gedeelte voor mij. Ik zit achter mijn computer. Alle informatie heb ik opgeschreven. Ik trek mezelf terug en zorg dat niemand mij stoort. Mijn vingers beginnen te tintelen. Het schrijven gaat beginnen. Ook al schrijf ik voor anderen, dan nog zul je de Sas-stijl herkennen, maar wat is dat? Drie woorden omschrijven mijn werk.
Uniek – Vloeiend – Helend

Uniek = Een unieke tekst voor een uniek moment. De tekst kom je niet een tweede keer tegen op Google. Dit komt, omdat ik schrijf vanuit mijn hart.

Vloeiend = Schrappen, herschrijven, weggooien en veranderen. Steeds opnieuw. Een perfecte tekst bestaat niet, maar je mag niet struikelen over de woorden. Een goede tekst heeft ritme en leest vloeiend. Ik hou niet van moeilijke en dure woorden als het niet nodig is.

Helend = Het blijft iets heel bijzonders, maar woorden kunnen helen en kracht geven. In veel van mijn werk zit een boodschap. De tekst zet aan tot nadenken. Het is mijn unieke gave als schrijfster die ik optimaal benut als spreker.

5

Oplevering tekst

Je ontvangt je tekst. Graag hoor ik wat je ervan vindt. Met liefde pas ik jouw wensen nog aan. Daarna mag heel de wereld jouw nieuwe teksten lezen. In overleg is het mogelijk dat ik zelf de tekst voordraag of help met distribueren voor nieuwsbrief, websites of social media.

Alles is bespreekbaar.

Stuur mij een berichtje!

Wil je liever even bellen? Dat kan natuurlijk ook! Plan hier direct een kennismakingscall in, dan bel ik je op het afgesproken moment om al je vragen te beantwoorden.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0