fbpx

Schrijversbezoek van  Saskia

Een schrijversbezoek van Saskia levert nieuwe lezers en schrijvers op!

Iedere week bezoek ik scholen om te praten over mijn schrijversbestaan. Binnenkort kan ik ook vertellen over mijn boek ‘Avonturen in Boekenatlas’. Een schrijversbezoek is voor kinderen bijzonder. En daar zijn verschillende redenen voor. Ik merk dat het belangrijk is om te vertellen dat je schrijver kunt worden. Dat ze weten dat het ook voor hen kan en dat ik hindernissen uit de weg kan ruimen, want ook als je dyslectisch bent kunt je later fantasie verhalen schrijven. Ik hoop kinderen met liefdevol vertrouwen te kunnen vertellen dat taal ontzettend leuk kan zijn. Voor een kind is het geweldig als ze een schrijver van een boek ontmoeten, want dan gaat het boek nog meer leven. Met een schrijversbezoek van mij kunnen kinderen de wereld van een schrijver ontdekken. Kinderen komen meer over mij te weten:

1. Hoe het is om schrijver te zijn?
2. Hoe oud ik was toen ik mijn eerste verhaal schreef?
3. Hoe ik ‘Avonturen in Boekenatlas’ bedacht?
4. Hoe ik een nieuw boek bedenk?
5. Wat mijn lievelingsverhaal is uit mijn eigen bundel?
6. Lees ik veel?
7. Kan ik tips geven aan kinderen om zelf schrijver te worden?

Saskia van den Brand - kinderboekenweek
Alles wat je zoekt, vind je in een kinderboek.‘ Een zin uit een lied van Stef Bos. Dit geldt ook voor mij. Als kind ontdekte ik antwoorden door boeken te lezen van Carry Slee. In mijn boek ‘Avonturen in Boekenatlas’  heb ik veel wijsheden verstopt die je je levenlang kunnen helpen. Als kind had ik graag een schrijver op bezoek gehad. Ik had dan geweten dat ik kinderboekenschrijfster kon worden. Op school was ik geen hoogvlieger, maar mijn verbeeldingskracht was er toen al. En dat zie ik ook terug bij de kinderen van nu. Er is meer dan spelling, werkwoorden en leestekens. Dat wil ik hen graag vertellen. Behoud je fantasie en je talenten mogen er zijn! Een bezoek van mij zet aan tot lezen en stimuleert de verbeeldingskracht bij kinderen.

Dit zeggen anderen over een schrijversbezoek van Saskia

‘’Ik vond het allerleukste dat ik tijdens de Kinderboekenweek Saskia mocht ontmoeten. Ik weet nu hoe ze nieuwe verhalen verzint en dat je geen opleiding hoeft te volgen om schrijver te worden. Ik vind het jammer dat ze niet nog een keer komt.’’
Anoniem

Leerling 9 jaar, De Zeggewijzer

‘’Saskia brengt zoveel energie. Kinderen worden er vrolijk van en door haar enthousiasme krijgt ze alle leerlingen gemotiveerd voor lezen en schrijven. Een schrijversbezoek van Saskia is een aanrader voor iedere klas.”
Jenny Seijnder

Leerkracht, Basisschool Boschakker

‘’Ik lees niet veel. Meestal vind ik het ook niet leuk, maar het bezoek van een schrijver in de klas vond ik wel speciaal. Ik zou vaker een schrijver in de klas willen, want verhalen schrijven vind ik wel leuk en Saskia kan me dan helpen. Ik heb veel fantasie.’’
Mohammed

Leerling 11 jaar, Basisschool De Alm

‘’Saskia heeft het voor elkaar gekregen om alle kinderen in mijn klas aan het schrijven te krijgen. Er was zoveel enthousiasme in de klas dat de kinderen ook na het bezoek van Saskia doorgingen met schrijven. Het was geweldig!’’

Ingrid van Hees

Leerkacht, ODBS De Wingerd

‘’De meeste kinderen vonden de les van Saskia leuk. Ook als leerkracht heb ik bruikbare tips gekregen.”

Miranda Langenberg

Leerkracht, Basisschool OBS de Parelmoer

‘’Ik maak thuis eigen boekjes van Donald Duck en ik heb de verhalen uit ‘Avonturen in Boekenatlas’ gelezen. Ik vond het dan ook leuk dat Saskia in mijn klas kwam, want nu kon ik haar alles vragen over meneer Balpen en een eigen verhaal schrijven.’’

Anneleen

Leerling 8 jaar, ZIEZO

Meer over schrijfster Saskia

Alfabet wil vrij zijn

Ik bedacht het eerste verhaal ‘Alfabet wil vrij zijn’, omdat ik de bibliotheek niet in mocht vanwege het coronavirus. Dat vond ik zo stom. Zo bedacht ik Alfabet. Een boek dat wil ontsnappen uit de bibliotheek, omdat hij niet meer gelezen wordt.

Het magische boek Zandina

Met het uitbrengen van ‘Avonturen in Boekenatlas’ is mijn droom uitgekomen. Als kind wilde ik al schrijfster worden en het is gelukt. Daar ben ik trots op. En wat is jouw droom? Heb je het al verteld tegen het magische boek Zandina?

Lekker schrijven

Schrijven kan altijd en overal, maar ik moet er ook veel voor doen. Ik kan niet alle filmpjes op YouTube kijken of shoppen, want anders komen mijn verhalen niet af. Dat vind ik ook niet erg. Schrijven is het leukste wat er is en maakt mij erg gelukkig.

”Ik ben geboren om verhalen te vertellen.”

Wat kun je verwachten?

1. Op een leuke en originele manier maken kinderen kennis met mij.
2. Voorgelezen worden uit ‘Avonturen in Boekenatlas’. Het leukste boek over boeken.
3. Kinderen stellen vragen aan mij over mijn boek.
4. In overleg kunnen we afhankelijk van de tijd een creatieve oefening doen om een verhaal te bedenken.
5. Er is ruimte om boeken te signeren en op de foto te gaan met de klas.

Wat heeft een leerling eraan?

1. Zij leren de wereld van een schrijver kennen.
2. Zij leren dat ook zij schrijver kunnen worden.
3. Een schrijversbezoek laat kinderen naar de boekenkast rennen.
4. Zij ontdekken dat ook zij geweldige verhalen kunnen schrijven.
5. Het is betekenisvol. Je krijgt en houdt kinderen ook maanden na het bezoek gemotiveerd om te lezen en schrijven.
6. Kinderen komen erachter dat schrijver zijn een heel cool beroep is.
7. Boeken komen meer tot leven.

Goed om te weten

Voor welke klassen?

Voor groep 5 t/m 8 van de basisschool.

Prijs schrijverbezoek

Ik hanteer een basistarief van 300 euro. Het minimum aantal klassen dat ik bezoek is 3. Dit kan in een dagdeel.

Tijdsduur

Een schrijverbezoek per klas duurt 60 minuten. In totaal ben ik een ochtend op school bij bezoek aan drie klassen.

Deze scholen gingen je voor:

Wil je schrijfster Saskia uitnodigen op school?  Vul het contactformulier in! Maatwerk is altijd mogelijk.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0