fbpx

Schrijfster in de klas

Ieder kind verdient het om een schrijfster in de klas te ontmoeten. Kinderen houden van verhalen! Een echte schrijver bij jou in de klas? Wie wil dat nou niet! De meeste kinderen vinden het beroep van schrijver super interessant. Schrijfster Saskia van den Brand vertelt hoe is om schrijver te zijn. Alle kinderen mogen vragen stellen. Daarnaast leest Saskia graag voor uit eigen werk.
Voor tieners zijn haar geschiedenis verhalen erg indrukwekkend.
Haar enthousiaste manier van vertellen, stimuleert kinderen om te gaan lezen. In overleg met de docent is het mogelijk om uit haar vele verhaaltjes een selectie te maken. Na afloop van een bezoek geven docenten aan dat kinderen meer plezier hebben om zelf te gaan lezen.


“Ik ben geboren om verhalen te vertellen.”

Hoe ziet een bezoek eruit?

Op een leuke en originele manier zal Saskia van den Brand zich introduceren aan de kinderen. Daarna zal Saskia vertellen hoe je een verhaal spannend maakt en hoe je een verhaal schrijft. Natuurlijk mogen alle kinderen vragen stellen. Een bezoek wordt altijd afgestemd met de docent. Saskia kan een verhaal voorlezen uit haar werk, maar vaak wordt een bezoek ook gekoppeld aan een thema. Denk aan Kinderboekenweek, Tweede Wereldoorlog etc. Het is mogelijk om een bezoek te koppelen in combinatie met een creatieve workshop. Bij een creatieve workshop gaan kinderen zelf aan de slag met het maken van een verhaal.

Als docent:

 • Kun je extra aandacht besteden aan lezen en tegelijkertijd een thema kiezen waar je als leraar extra aandacht aan wilt besteden;
 • Heb je geen voorbereidingstijd!
 • Krijg en houd je kinderen hiermee aan het lezen.
 • heb je een goed alternatief om moeilijke thema’s te behandelen.

 

Voorlezen in de klas

Schrijfster in de klas:

Aan alle groepen en niveaus vo

Online en offline

Vanaf 1 uur (€97)

Geïnteresseerd in een bezoek van schrijfster Saskia van den Brand of wil je nog wat meer informatie? Stel vrijblijvend je vraag en je weet vooraf precies waar je aan toe bent. In overleg is maatwerk altijd mogelijk. Ik denk graag met je mee!

De voordelen van een schrijfster in de klas voor kinderen

 • Kinderen maken kennis met een schrijfster. Ze leren hoe een verhaal tot stand komt.
 • De woordenschat van kinderen neemt toe. Hierdoor wordt leren makkelijker.
 • Stimuleert inlevingsvermogen, want kinderen komen in aanmerking met nieuwe situaties. Een verhaal dat zich afspeelt in een ander land en andere cultuur, verbreedt de horizon van het kind. Je kunt je beter inleven.
 • Het zelfvertrouwen van het kind krijgt een boost door meer te lezen. In verhalen kunnen kinderen thema’s ontdekken waar zij zelf mee worstelen. Een hoofdpersoon die gelijkenissen heeft met jezelf, is voor kinderen helend.
 • Ze gaan zelf meer lezen. Hoe meer je in aanraking komt met lezen, hoe sneller je geneigd bent zelf een boek te pakken.
 • De kinderen zijn gemotiveerd. Het aandacht geven aan een bepaald thema werkt om interesse bij kinderen te wekken.
 • Na afloop is het groepsgevoel versterkt, omdat kinderen elkaar aanvullen in het geven van antwoorden bij de verschillende vragen. Alle kinderen horen op hetzelfde moment het verhaal. Het onderwerp gaat bij de kinderen leven.
 • Het is betekenisvol, want in ieder verhaal komen meerdere aspecten terug. Je bent niet alleen aan het lezen, maar we maken ook uitstapjes naar voeding of bijvoorbeeld rekenen. Het verhaal van Rembrandt gaat bijvoorbeeld over geschiedenis, maar ook over geld uitgeven.

 

Voorlezen aan kinderen

Wil je meer weten over een bezoek? Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met mij op door onderstaande formulier in te vullen.

Winkelmand
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0