Kinderboek Avonturen in Boekenatlas

Alfabet wordt ongeduldig. Hij zet zijn armen in zijn zij en begint driftig op de grond te tikken met zijn rechtervoet. ‘Breng ons naar Boekenatlas,’ zegt hij.
‘Willen jullie alle drie weg?’ vraagt Boekenwurm.
‘Nee. Alleen Alfabet wil niet meer blijven,’ zegt Klinker.
‘Waarom niet?’ vraagt Boekenwurm.
Pocket zucht. ‘Het is goed als Alfabet weggaat, want hij maakt veel te veel herrie. Hij snurkt net zo hard als een motor van een vliegtuig.’
‘Het geluid lijkt meer op dat van een olifant,’ reageert Klinker.
‘Iedere dag hebben we ruzie en daar word ik verdrietig van. Ik heb meer ruimte nodig, want in deze kleine kamer mag ik niet zijn wie ik ben. Ik wil graag worden gelezen en dat iemand mij zachtjes streelt en lieve woorden tegen mij zegt. DAAROM WIL IK NAAR BOEKENATLAS!’ schreeuwt Alfabet.
‘Je hoeft niet zo hard te praten. We zijn nog niet doof,’ zegt Pocket.

Fragment uit Alfabet wil vrij zijn – Kinderboek Avonturen in Boekenatlas. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Een must have voor in iedere boekenkast. 

Avonturen in Boekenatlas cover

Dit zeggen anderen over mijn kinderboek Avonturen in Boekenatlas

‘’Avonturen in Boekenatlas’ is een bundel vol met originele verhalen. Saskia neemt je mee in een fantasiewereld waarin de thema’s lezen en schrijven een bijzondere rol spelen. Bovendien is elk verhaal fantasievol en spannend, en op sommige momenten ontroerend. Hoewel het boek in eerste instantie is bedoeld voor kinderen, zullen volwassen het ook met veel plezier (voor)lezen.’’
Titia Vaags

Schrijfcoaching voor kinderboeken, Vaags Taal & Verhaal

Met ´Avonturen in Boekenatlas´ schept Saskia van den Brand een fantasiewereld met boeken in de hoofdrol, waarbij lezen en schrijven centraal staan.

Het is origineel en fantasievol, met leuke verhaaltjes, die grappig en soms ook een beetje spannend zijn en waar ongemerkt veel wijze lessen uit te leren zijn.

Jeanet Tiemessen

in opleiding tot juf, nu pedagogisch medewerker, voorleescoördinator & boekblogger, Minibieb Kleefslag op Instagram

‘’Saskia neemt je mee op reis door Boekenatlas, waarin kinderen creativiteit, motivatie en inspiratie vinden voor taal.

Wanneer onderwijs vertrekt vanuit inspiratie, motivatie en creativiteit dan wordt het hogerwijs.”

Jurriaan Klomp

Schrijver, componist audiovisuele middelen , Particulier

⭐️⭐️⭐️⭐️

Esther Stol

Leescoördinator, Leesknokploeg

Avonturen in Boekenatlas mag niet ontbreken aan jouw boekenkast!
En dit is waarom…

Kinderboekenweek
Kinderboekenweek
Kinderboekenweek

Korte verhalen

Avonturen in Boekenatlas bestaat uit 8 verhalen die zich allemaal afspelen in Boekenatlas. Je kunt alle verhalen apart lezen, maar ze hebben wel allemaal een link met lezen en schrijven. Zo ontmoet je Alfabet en Klinker.

Meer lezen

Mijn boek zorgt ervoor dat kinderen weer of opnieuw genieten van lezen. Dit hoor ik terug van kinderen en leerkrachten, daardoor zullen ze veel vaker van andere boeken genieten.

Fantasie

Volgens kinderen is het een heerlijk fantasievol boek. Je wordt vrolijk van alle avonturen en het is net alsof je even echt in een andere wereld bent. Dat klopt ook, want alles wat je leest daar ben je geweest.

Je kunt het wel!

Kinderen herkennen zich in het boek. Ze krijgen hoop dat ook zij iets kunnen bereiken in het leven en dat je mag zijn wie je bent.
Je eigen
talenten ontwikkelen en keuzes maken die bij jou passen.

Kinderboekenschrijver in de klas

Wat is er nou leuker voor een kind dan de schrijver achter de verhalen te leren kennen? Iedere keer als ik bij scholen op bezoek kom dan zie ik dat kinderen ontzettend genieten van een schrijversbezoek. En ik ook! Ik wil hen leren kennen, laten zien hoe fijn het is om te fantaseren en vertellen dat ook zij een verhaal kunnen schrijven.

Een schrijver in de klas zorgt ervoor dat boeken voor kinderen gaan leven. Kinderen mogen mij alles vragen. Natuurlijk lees ik een stukje voor uit Avonturen in Boekenatlas en vertel ik hoe je schrijver kunt worden.

Saskia van den Brand

Meer over schrijfster Saskia van den Brand

Ik ben schrijver en spreker. Het is mijn missie om creativiteit bij kinderen en volwassenen te stimuleren door middel van taal. Avonturen in Boekenatlas is mijn debuut als kinderboekenschrijfster. Mijn tweede boek Roosendaalse kinderen in oorlogstijd is inmiddels ook verschenen en gaat over de Tweede Wereldoorlog. Bekijk het filmpje om mij beter te leren kennen.

Winkelmandje0
Er zitten geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0