fbpx

Creatieve workshop

Een creatieve workshop is dé manier om kinderen enthousiast te krijgen om te gaan lezen. Ieder kind heeft creativiteit in zich en is van nature nieuwsgierig. Dat willen wij graag zo houden. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen meer gaan lezen als ze zelf een verhaaltje schrijven. Als kinderen zwoegen en geconcentreerd werken aan een verhaal, dan blijkt dat schrijven na afloop aanzet tot lezen.

Wat is creatief schrijven?

Bij creatief schrijven kun je niets fout doen. Je schrijft vanuit je gevoel.
Tijdens de creatieve workshop leren kinderen hoe je op een originele manier een verhaal schrijft. De meeste kinderen denken dat je bijzondere creativiteit nodig hebt om een verhaal te schrijven. Dit is niet waar. Iedereen kan het. Ieder kind kan schrijven. De schrijfster, Saskia van den Brand, zet kinderen aan tot fantaseren. Met simpele doeltreffende oefeningen is deze schrijfworkshop gegarandeerd een feestje.

Voor welke klassen?

Voor groep 5 t/m 8 van de basisschool. In overleg met de docent, bepalen we van tevoren een thema. 

Voor hoeveel leerlingen?

De creatieve schrijfworkshop is geschikt voor een gewone klas. Denk aan maximaal 25 leerlingen.

Tijdsduur

De standaard workshop schrijven bedraagt 1 uur per klas.

Benodigdheden

Een reguliere ruimte van ongeveer 50 vierkante meter (een klaslokaal). Het is fijn als een schoolbord, flipover of smartboard aanwezig is.

Prijs workshop

De prijs voor een standaard workshop bedraagt € 97,- per uur exclusief reiskosten. De workshop kan uitgebreid worden met een voorleessessie.

Geïnteresseerd in deze workshop of wil je nog wat meer informatie? Stel vrijblijvend je vraag en je weet vooraf precies waar je aan toe bent. In overleg is maatwerk altijd mogelijk. Ik denk graag met je mee!

Waarom kiezen voor een creatieve workshop schrijven?

 • Lees- en schrijfonderwijs worden in deze workshop gebundeld
 • De woordenschat van kinderen neemt toe. Hierdoor wordt leren makkelijker.
 • Stimuleert inlevingsvermogen. De creativiteit van kinderen wordt geprikkeld.
  Er is geen goed of fout. Alles mag en kan.
 • Het zelfvertrouwen van het kind krijgt een boost. Aan het eind van de les heeft ieder kind een zelf verzonnen verhaaltje.
 • Plezier in lezen neemt toe. Als je zelf ontdekt hoe leuk schrijven is, ben je eerder geneigd om een boek te pakken.
 • Lezen en schrijven doen een beroep op dezelfde kennis en vergelijkbare cognitieve processen. Als je een tekst probeert te begrijpen, maak je actief verbindingen tussen de verschillende ideeën binnen een tekst, en tussen de tekst en je eigen kennis en ervaringen – schrijven over een tekst versterkt het proces van het maken van zulke verbindingen.
 • Lezen en schrijven zijn beide manieren om te communiceren, en als je zelf een tekst schrijft, begrijp je ook beter wat een schrijver van een andere tekst heeft proberen te doen. 
 • Als docent krijg je meer inzicht in hoe een kind denkt.
 • Een kind ontwikkelt zijn denkvaardigheid.
 • Je oefent er je fijne motoriek en handschrift mee.
 • Leerlingen hebben vooral veel lol tijdens het bedenken van een eigen verhaal.
Schrijfster Saskia van den Brand

Deze scholen gingen je voor:

Wil je meer weten over de creatieve workshop? Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met me op door onderstaande formulier in te vullen. 

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0