Saskia van den Brand schrijft tweede boek over geschiedenis

Saskia van den Brand brengt een nieuw boek uit! Lees hier meer over mijn nieuwste boek Roosendaalse kinderen in oorlogstijd.

In de vroege zomer van 2021 gaf ik les op een basisschool in Eindhoven. De voedselbonnen uit de Tweede Wereldoorlog gingen rond in de klas en opeens vertelde een jongen dat zijn opa de oorlog had meegemaakt. Hij kon vertellen over de gebeurtenissen in zijn eigen woonplaats en dat had een diepe indruk op hem gemaakt. Ik was even stil en knikte vol bewondering naar de jongen. Na de les vroeg ik mezelf af wat ik wist van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Roosendaal. Te weinig vond ik. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik wist waar mijn tweede boek over zou gaan.

Wat voor boek is het?

Ik heb veel archiefwerk gedaan voor Roosendaalse kinderen in oorlogstijd. Daarnaast heb ik overlevenden en nabestaanden gesproken over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog in Roosendaal. Alle verhalen zijn gebaseerd op feiten, maar met een creatieve vertaling van mij als schrijfster. Het is een ander genre dan mijn vorige boek Avonturen in Boekenatlas, maar dat wilde ik ook graag. Steeds blijf ik mezelf vernieuwen en nieuwe verhalen schrijven.

Waarom schrijf ik over dit onderwerp?

Mijn ervaring is dat als je gebeurtenissen verpakt in een verhaal, het aantrekkelijker wordt om te lezen. De verhalen en plaatsen komen tot leven. Je voelt de emotie van iemand die bang of verdrietig is. Ik geloof dat ik daarmee de geschiedenis kan doorgeven aan kinderen.

Wanneer kun je het boek kopen?

Het oorlogsboek is vanaf 1 maart 2023 te koop via mijn website.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het boek? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief.

Creatieve groet,

Saskia van den Brand

Winkelmandje0
Er zitten geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0