Podcast creativiteit thuis en in het onderwijs.

Laatst ging ik in gesprek met Stein van De Vergeten Groepen podcast. Hierin bespraken we hoe je thuis en in het onderwijs creatiever kunt worden.

De Vergeten Groepen Podcast richt zich op de uitdagingen van jongeren en ouders.
Het doel van is om uitdagingen en problematiek in de huidige tijd bespreekbaar te maken omtrent opvoeden en omgang met jongeren.

In de podcast vertel ik onder andere hoe je boeken in kunt zetten als lesmateriaal. Mijn geschiedenisboek Roosendaalse kinderen in oorlogstijd is daar een goed voorbeeld van. Ook vertel ik hoe je nieuwsgierigheid bij kinderen stimuleert en natuurlijk over creatief schrijven.

Creatief schrijven is vaak afwezig als een opzichzelfstaand vak in het curriculum van scholen. Kinderen leren weliswaar lezen en schrijven, maar wat als we kinderen al op jonge leeftijd zouden aanmoedigen om hun eigen boek te schrijven?

Het creatieve schrijfproces geeft niet alleen enorm veel plezier, maar helpt kinderen ook bij de ontwikkeling van andere essentiële vaardigheden. Volgens Stein met wie ik sprak, deel ik met overtuiging mijn verhaal en leg ik uit waarom ik van mening ben dat kinderen op jonge leeftijd de kunst van het schrijven zouden moeten omarmen.

De podcast is overal te beluisteren. Klik hier voor het luisteren naar mijn aflevering.

Wil je meer weten over mij? Bekijk mijn boeken.

Liefs,
Saskia

Winkelmandje0
Er zitten geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0