fbpx

Op zoek naar Roosendaalse oorlogsverhalen

Oorlogsverhalen. De kans wordt iedere week kleiner om levende getuigen te horen over de Tweede Wereldoorlog. Als schrijfster ben ik altijd nieuwsgierig naar verhalen. Zelf denk je misschien dat jouw verhaal niet interessant is, maar ieder verhaal is uniek.
Het is mijn wens om meer oorlogsverhalen te schrijven voor kinderen en in het bijzonder over mijn eigen woonplaats Roosendaal.

Ik zoek naar pareltjes van verhalen, maar dat kan ik niet alleen! Ken jij iemand die graag met mij in gesprek wilt over de oorlog? Neem dan contact met mij op! Als schrijfster luister ik heel aandachtig. Ik neem de tijd en ben blij met ieder woord dat je wilt delen. Ik zuig alles in me op en maak er uiteindelijk een eigen versie van, waarbij ik de namen van de hoofdpersonen anonimiseer. Het resultaat is een kinderverhaal gebaseerd op de feiten, maar met de creatieve vertaling van mij als schrijfster.

Waarom jouw verhaal vertellen?
Ik kom veel op scholen. Kinderen geven aan dat ze het fijner vinden om een verhaal te lezen over de Tweede Wereldoorlog. Het spreekt hen meer aan. Help mee om de verhalen niet te vergeten en door te geven aan nieuwe generaties. Ook als je tweede of derde generatie bent, kom ik graag met je in contact.

Liefs,
Saskia

 

 

 

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0