Kim de Jong illustreert ‘Avonturen in  Boekenatlas’

Yes. Na een lange zoektocht heb ik een passende illustrator gevonden bij mijn boek Avonturen in Boekenatlas. Kim de Jong van ontwerpstudio Fijn dat jij er bent is momenteel druk bezig met het ontwerpen van de cover en de illustraties in het boek. Ik vertel je hier meer waarom ik voor haar heb gekozen.

Waarom heb ik voor haar gekozen?

Als schrijver vind ik het ontzettend belangrijk dat alle tekeningen passen bij de verhalen die ik heb geschreven. Mensen zijn beelddenkers en kijken bij het kopen van een boek gelijk naar de illustraties. Een illustratie moet volledig kloppen bij wat ik wil vertellen met mijn boek.

Het zoeken naar een geschikte illustrator was niet makkelijk. Er zijn ontzettend veel goede tekenaars, maar ik vond de stijl niet passen bij wat ik had geschreven. Avonturen in Boekenatlas is een bundel verhalen over lezen en schrijven. In het land is geen internet. Veel illustratoren tekenen via Ipad of digitaal via de computer. Dit is niet erg, maar is een keuze. Ik kwam erachter dat ik persoonlijk een voorkeur heb voor handgetekend. Je ziet meer het karakter en de persoon achter de illustraties. Daarnaast passen digitaal geillustreerde tekeningen minder, omdat ik veel oude dingen over lezen en schrijven heb verwerkt. Denk aan typemachines en het schrijven met kroontjespen.

Illustrator moet bij je passen

Bij een boek uitbrengen komt heel wat kijken en je hebt dan ook regelmatig afstemming met de illustrator. Zo kun je de voortgang met elkaar bespreken. Het klinkt misschien als een open deur, maar het is erg prettig als je goed met elkaar kunt opschieten. Je moet eerlijk tegen elkaar kunnen zijn over het resultaat van de tekeningen en elkaar vertrouwen in elkaars vakmanschap. Er zijn schrijvers die precies het resultaat willen wat zij in hun hoofd hebben. Zo ben ik niet. Ik vind het erg belangrijk om de illustrator vrijheid te geven, want alleen dan krijg je het beste resultaat. 

Wat voor illustraties komen er in het boek?

Boekenatlas is een groot land. Ik heb er dan ook voor gekozen om een plattegrond te laten maken, zodat je precies kunt zien waar Winterpool, de jungle, het strand en de spacetrein aankomt. Bij ieder verhaal komt een illustratie. Soms meerdere. Alle illustraties zijn zwart/wit.

Wanneer zijn de illustraties af?

De cover en illustraties zijn eind juni af. Daarna gaat alles naar de opmaker, zodat het boek in september te koop is. Volg mij op Instagram, zodat je op de hoogte bent van de voorverkoop die binnenkort start. 

Liefs,
Saskia

 

 

Winkelmandje0
Er zitten geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0