fbpx

Maak je eigen mobiel

Ieder jaar is in november de week van de Mediawijsheid. In deze week wordt aandacht gevraagd voor kritisch, positief en leerzaam mediagebruik. Als schrijver wil ik kinderen meegeven om je verbeeldingskracht te gebruiken om met nieuwe oplossingen te komen voor de toekomst. Dit jaar heb ik een activiteit gedaan voor bibliotheek Midden-Brabant.

De activiteit

Kinderen gingen aan de slag met het maken van hun eigen mobieltje. Eerst moesten ze goed nadenken, want hoe zou jouw mobiel er uitzien? Zijn er in de toekomst nog mobieltjes? Zo ja, wat kun je er allemaal mee? Kun je praten met dieren of heeft je mobiel vleugels? Ieder kind mocht creatief aan de slag. Er werden ooglenzen gemaakt en speciale ringen. Ook bedacht iemand dat je een troostapp had. Als je verdrietig bent dan vrolijkt deze app je weer op.

Wat is het resultaat?

Ik geloof dat je bewustwording rondom dit thema bereikt door speelse activiteiten aan te bieden. De campagneweek wordt elk jaar opnieuw georganiseerd en is met name zichtbaar in basisscholen en lokale bibliotheken. Met mijn creatieve ideeën vind ik steeds een manier om kinderen te bereiken zonder digitale middelen. 

 

Op school of thuis aan de slag?

Lessen mediawijsheid kunnen het hele jaar door. In mijn boek ‘Avonturen in Boekenatlas’ heb ik er zelfs een verhaal over geschreven. Daarnaast ben ik het hele jaar beschikbaar om creatieve lessen te geven op school of zoals bij bibliotheken. Neem gerust contact op.

Creatieve groet,

Saskia van den Brand

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0