Kaartje schrijven? 7 tips!

Je hebt een kaartje gekocht. De kaart heb je ook al geopend, maar dan begint het piekeren. Wat moet je schrijven op de kaart? Ik deel je in mijn blog 7 tips en wat voorbeelden van teksten die je zo kunt gebruiken.

1. Het hoeft niet origineel te zijn

De ontvanger is al ongelooflijk blij als een kaartje op de deurmat ploft.
Je boodschap hoeft niet origineel te zijn. Maak het jezelf makkelijk. Kies bijvoorbeeld een voorbeeld zin die ik hieronder heb geschreven.

  • Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dat in dit nieuwe jaar al je dromen mogen uitkomen.
  • Gefeliciteerd met jullie kleine spruit. Dat hij op mag groeien in heel veel liefde.
  • Ik stuur je slingers, ballonnen en taart op deze vrolijke dag, want jij bent jarig!
  • Ik heb geen woorden voor wat jullie is overkomen, maar ik wil wel zeggen dat ik aan jullie denk.
  • Yes! Het is tijd voor een feestje, want jij bent jarig!

2. Schrijf vanuit je hart

Als je schrijft vanuit je hart is het altijd goed. Schrijf gewoon op wat als eerste in je opkomt. Ik vertel altijd dat je gewoon je pen op het papier moet zetten en er niet meer vanaf moet halen. De woorden komen dan vanzelf. Het enige wat je hoeft te doen is het eerste woord te schrijven.

3. Sluit aan bij de leeftijd

Zelf maak ik vaak van dit soort teksten.

De olifant stampt in het bos. De eekhoorn pakt zijn trommel. Vogel zingt van alle dieren het hardst, omdat jij jarig bent. Gefeliciteerd met je 3e verjaardag. Ik heb zelf zonnepost ontwikkeld. Je kunt in mijn winkel verjaardagskaarten vinden!

Voor volwassenen kun je terugdenken aan het verleden. Stel dat iemand 50 wordt dan kun je schrijven:

  • Wauw! Je kunt je nog herinneren dat er geen mobiele telefoons waren. En je kreeg nog iedere dag een stapel post. Nu stuur ik je een kaart om te laten weten dat het fantastisch is dat je 50 jaar bent geworden. Van harte gefeliciteerd!

4. Schrijf een herinnering op

Mensen vinden het fijn als je een herinnering met hen deelt. Dit kan zijn een vrolijke herinnering toen jullie nog jong waren. Als iemand overlijdt dan is het ook fijn als je een herinnering opschrijft. Een nabestaande vindt het vaak fijn als jij een herinnering deelt. Het doet iemand goed als je over een overledene blijft praten.

5. Bewaar mooie zinnen

Ik geef altijd als tip om een voorraadje mooie zinnen te bewaren. Blader door je doos en ontdek een tekst die op dat moment op de kaart past.

Enkele voorbeelden:

6. Wat heb jezelf weleens ontvangen?

Welke kaarten hebben jou in je hart geraakt? Wat stond er op een kaart?
Denk daar eens aan of denk aan de ervaringen die jezelf hebt opgedaan.
Vond je het fijn als er op kaart een zin staat als: met oprechte deelneming of sterkte? Schreef iemand bij het trouwen een boodschap die je nu nog kippenvel geeft? Denk even terug en schrijf dan in je eigen woorden wat je iemand toewenst.

7. Kies een kaart met een boodschap

Een goede kaart kiezen helpt enorm bij het schrijven van een boodschap. Zelf heb ik tien zonnekaarten laten maken. De teksten zijn van mij en de illustraties zijn gemaakt door Kim de Jong. De kaarten vind ik zo mooi dat je eigenlijk geen woorden meer nodig hebt om iets te schrijven, behalve je naam. Ook dat is oke. Als je toch iets wilt schrijven dan helpen de teksten op de kaart al om daar nog een vervolg aan te geven. Zo heb ik een Zonnekaart dat je het waard bent om te stralen. Aan de binnenkant kun je dan tien redenen schrijven waarom iemand mag stralen!

Ik hoop zo dat we kaarten blijven schrijven, want het is zowel een cadeautje voor de ontvanger als de verzender. Zelf word ik altijd blij als ik een kaartje kan schrijven, omdat ik weet dat de ander troost, steun of een blij gevoel van krijgt.

Heb jij genoeg inspiratie om een kaartje te schrijven? Je kunt hier direct Zonnepost bestellen!

Liefs,
Saskia

Winkelmandje0
Er zitten geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0