Help je kind met afscheid nemen.

Hoe vertel je een kind dat iemand in de omgeving binnenkort doodgaat en dat je afscheid moet nemen? ‘Avonturen in Boekenatlas’ helpt en leert dat afscheid nemen/de dood bij het leven hoort, en dat je de overledene in je hart kunt laten voortleven.

‘Avonturen in Boekenatlas’ bestaat uit acht verhalen voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In de bundel heb ik een verhaal geschreven over mevrouw Mia en Aap. Aap wordt iedere dag voorgelezen door mevrouw Mia, maar op een dag kan ze de letters niet meer lezen en haar gehoor gaat ook steeds verder achteruit.

Het is onze natuurlijke reactie om kinderen te beschermen en dat we liever niet willen vertellen dat iemand doodgaat. We willen het liefste dat kinderen dat niet hoeven mee te maken. Alleen zo werkt het leven niet. Dit verhaal heb ik dan ook geschreven, omdat op iedere leeftijd afscheid nemen erbij hoort. Juist door het weg te stoppen is het moeilijker om de situatie te accepteren. Kom meer te weten over rouwen.

Ik vind het belangrijk dat er verhalen worden geschreven die ook gaan over afscheid nemen, verlies en overlijden. Het verhaal van mevrouw Mia is mij heel dierbaar. Ik heb het met tranen in mijn ogen geschreven, omdat ik soms ook worstel met afscheid nemen met mensen die mij dierbaar zijn.

Het verwerken van een overlijden is moeilijk. Voor volwassenen en kinderen. Het verhaal van mevrouw Mia geeft troost en leert kinderen dat je iemand altijd kan voortleven in je hart. Wil je dit verhaal lezen? Bestel het boek ‘Avonturen in Boekenatlas’ hier.

PS ik zou het superleuk vinden als je jouw mening over het verhaal met mij wilt delen. Je kunt een review schrijven of natuurlijk een mailtje sturen.

Creatieve groet,
Saskia van den Brand

Winkelmandje0
Er zitten geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0