Boek Saskia van den Brand genomineerd voor Hotze de Roosprijs 2023.

Mijn kinderboek Avonturen in Boekenatlas, is genomineerd voor de Zaanse Hotze de Roosprijs 2023. Een belangrijke prijs voor het beste kinderboek van een debutant. Leerlingen van zeventien Zaanse scholen lezen in een korte tijd zoveel mogelijk boeken van debutanten en brengen daarna hun stem uit.

Avonturen in Boekenatlas is een ongelooflijk origineel en fantasievol boek. Als schrijver heb ik ervoor gekozen om acht verschillende verhalen te schrijven. Alle verhalen spelen zich af in Boekenatlas. Ik hoor van kinderen dat ze het ontzettend fijn vinden dat het korte verhalen zijn, omdat je binnen een korte periode een verhaal kunt uitlezen. De drempel om te gaan lezen is daardoor lager.
Boekenatlas is een plek op aarde waar het meest wordt gelezen. Zo is er een verhaal over meneer Balpen die al honderden boeken heeft geschreven en gaat Wies op jacht naar de boekendief uit Eipad. Alle verhalen gaan over lezen en schrijven met de bedoeling kinderen te enthousiasmeren. Volgens een recensent van Biblion is het boek met humor geschreven.

Erkenning voor mijn schrijverstalent

Ik ben enorm vereerd met de nominatie. Ieder jaar verschijnen er 1400 nieuwe titels en er verschijnen ook nieuwe schrijvers. Dat mijn boek is uitgekozen voelt voor mij als een erkenning voor mijn schrijverstalent. Als auteur kies ik ervoor om mijn boeken in eigen beheer uit te brengen. Dit betekent dat ik zelf alles regel rondom mijn boeken regel. De keuze maak ik, vanwege het avontuur en het plezier. Daarnaast geniet ik ervan dat ik alles zelf kan beslissen. Van de typografie van het omslag tot de details van de illustraties. Ik ben hierdoor volledig onafhankelijk. De nominatie voelt voor mij als een waardering voor mijn werk.

Uitreiking Hotze de Roosprijs

Leerlingen van zeventien Zaanse scholen lezen in een korte tijd zoveel mogelijk boeken van debutanten en brengen daarna hun stem uit. Ik vind het geweldig dat de jury bestaat uit kinderen, want uiteindelijk schrijf ik de boeken ook voor hen. In mei/juni zal de prijs uitgereikt worden. Ik kijk er nu al naar uit.

PS wil jij net als de Zaanse kinderen het boek Avonturen in Boekenatlas ook gaan lezen? Je kunt het boek direct bestellen en starten met lezen!

Creatieve groet,

Saskia van den Brand

Winkelmandje0
Er zitten geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0