fbpx

Binnenkort: schrijfacademie voor kinderen!

 

Hoe schrijf ik een kinderverhaal? Waar haal je je inspiratie vandaan? Dit zijn zomaar twee vragen van kinderen die vaak aan mij gesteld worden. En vaak krijg ik ook de vraag of kinderen het kunnen leren. Het antwoord is ja! Binnenkort kunnen alle kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar deelnemen aan de eerste schrijfacademie voor kinderen! Super leuk toch. Dit had ik al een beetje aangekondigd in een interview met Omroep Brabant.

De afgelopen tijd heb ik locaties bezocht en het programma definitief afgemaakt. De lessen vinden plaats in Roosendaal.
In 9 weken leren kinderen alle fijne kneepjes van het schrijversvak. Het gaat niet om presteren. Ieder verhaal is goed. Er wordt niet gelet op taalfouten. De bedoeling is om kinderen kennis te laten maken met creatief schrijven. Iedere les krijgen kinderen een klein beetje theorie en daarna gaan ze gelijk aan de slag met het maken van een verhaal. Natuurlijk is hulp nooit ver weg, maar uit ervaring weet ik dat kinderen veel meer kunnen dan ze soms denken. De eerste lichting start in september en binnenkort is de inschrijving geopend.

Het is mijn doel om ook voor de jongere kinderen een academie op te starten en dat er meerdere inschrijfmomenten zijn. Dit is allemaal nog toekomst. 

p.s.
Het is inmiddels mogelijk om je in te schrijven voor de academie. 

Liefs,
Saskia

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0