fbpx

Basisschool Nobelhorst werkt intensiever aan taal dankzij coronagelden.

 Basisschool Nobelhorst werkt samen met schrijfster Saskia aan taal. Een hele eer, want deze school heeft recent de Zeeuwse Onderwijsprijs gewonnen. Deze prijs hebben zij gekregen vanwege de talentateliers! Daarbij mogen basisschoolleerlingen zelf kiezen uit verschillende activiteiten, waaronder taal. Samen met de leerlingen gaan we de komende weken aan de slag met leuke activiteiten op het gebied van lezen en schrijven.

Op woensdag 8 december zijn we begonnen met groep 6 en 7 op het gebied van creatief schrijven. Basisschool Nobelhorst werkt met Chromebooks, maar er wordt af en toe ook nog wel geschreven. Nadat ik de opdracht heb uitgelegd gaan alle kinderen aan de slag. Soms wordt er gezucht, want een verhaal schrijven is nog niet zo makkelijk. Gelukkig is er altijd hulp van schrijfster Saskia. Na afloop lezen alle kinderen hun verhaal voor. Kokosnoten, zwembaden, kerstmis en een autobedrijf passeerden de revue.

Na afloop gaven de kinderen aan dat ze het superleuk vonden. Een jongen met een Snoopy trui zei dat hij het zo leuk vond, omdat je helemaal vrij bent. Je kunt alles verzinnen wat je maar wilt. Een ander moest steeds lachen om haar eigen grapjes. De kinderen willen vaker schrijven en ze snappen nu ook dat het beter is om met een pen te schrijven dan met de computer.

Extra coronagelden

Basisschool Nobelhorst is erg blij met de workshops. Volgens lerares Angelique helpt het om de creativiteit van kinderen verder te stimuleren. Hierdoor hebben kinderen meer plezier in lezen en schrijven.

Heb jij ook coronagelden ontvangen en wil je iets doen met taal? Neem vrijblijvend contact op. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Liefs,

Saskia

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0