fbpx

Basisschool BoschAkker aan de slag met creatief schrijven

Alle kinderen uit groep zeven van basisschool BoschAkker hebben kennis gemaakt met creatief schrijven.
Iets voor 09.00 uur waren de tieners nog bezig met de laatste rekensommetjes op de Chromebooks, toen ik het lokaal binnen liep. De kinderen herkende me al, want ze hadden deze week al een verhaal van mij gelezen, namelijk Het verborgen talent van stotterende Jelle. Eerst vonden ze het zielig dat Jelle gepest werd, maar ze vonden het einde heel leuk. Het liep gelukkig toch nog goed af!

Steeds meer kinderen kwamen naar me toe, want ze hadden er heel veel zin in. Alle taalschriftjes werden uitgedeeld en de les kon beginnen. De klas kreeg de mogelijkheid om wat vragen te stellen. Bijvoorbeeld of alle handschriften van schrijvers uniek zijn. Ja, maar niet alleen van schrijvers. Iedereen heeft een verschillend handschrift.

Ik vertelde de kinderen vol enthousiasme wat ik zo leuk vind aan schrijven, namelijk dat je alles kunt meemaken! Een geldmachine bedenken en vervolgens slapend rijk worden. Wie wil dat nou niet? Na tien minuten had ik genoeg gepraat en gingen alle kinderen aan de klas. Eerst met woordjes schrijven en daarna met het verhaal zelf. Kinderen waren opgelucht dat er niet op spelling werd gecontroleerd en ook niet op punten en komma’s. Ik liep van tafeltje naar tafeltje om alle kinderen te helpen. Alle dertig verhalen zijn speciaal. Het blijft bijzonder om dertig verschillende versies te mogen lezen. Allemaal gaan over een koffertje en het bos.

Niet iedereen was na een uur klaar. Dat hoefde ook niet. De klas mag volgende week het verhaal afschrijven.
Ik kreeg een oorverdovend applaus en de kinderen vonden het de leukste taalles ooit. Ze hadden nooit gedacht dat ze dit konden verzinnen. Voor mij blijft het speciaal om kinderen te zien groeien tijdens de les.

Wil jij binnenkort ook een schrijfster in de klas? Ieder kind verdient het om kennis te maken met creatief schrijven.
Fantasie verhalen schrijven is een feestje met schrijfster Saskia! Bel of mail gerust voor meer informatie.

Liefs,
Saskia

 

 

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0