8 startzinnen voor het schrijven van verhalen in de klas!

Soms weet je even niet hoe je een verhaal kunt starten. Of je hebt geen inspiratie om een creatieve schrijfopdracht te beginnen. Startzinnen zijn dan een handige methode om kinderen aan het schrijven te krijgen. 

Wat is een startzin?

Een startzin is letterlijk de eerste zin van je verhaal. Het helpt als je deze cadeau krijgt, zodat je niet na hoeft te denken. Ik raad aan om de zin over te schrijven, zodat je vervolgens direct inspiratie krijgt om verder te schrijven.

8 voorbeeld startzinnen

Om je in de klas op weg te helpen of thuis heb ik hier 8 voorbeeld startzinnen voor je op een rijtje gezet. Er is geen goed of fout. Ieder kind kiest zijn eigen zin.

1. De dapperste egel van het hele bos gaat op jacht…
2. Ik heb een hekel aan…
3. Dit is een heel schokkend verhaal…
4. Het dagboek van…
5. Wat als ik miljonair zou zijn…
6. Er was eens…
7. De dag dat alle dieren verdwaald zijn in het bos..
8. Vandaag is de leukste schooldag van het jaar…

In principe kun je ook heel makkelijk zelf startzinnen bedenken. Alles mag en kan eigenlijk. Vaak helpt het wel als er gevaar dreigt of iets opgelost mag worden, zodat je direct in de juiste stemming krijgt om iets te bedenken. Mocht je meer tips willen dan kun je mijn gratis E-book over creatief schrijven downloaden. Je ontvangt dan nog meer tips om te starten met een verhaal!

Heel veel succes!

PS ik kom ook graag in de klas. Bekijk mijn lesprogramma’s. Daarmee krijg ik alle kinderen aan het lezen en schrijven. Wil je meer doen met lezen? Avonturen in Boekenatlas en Roosendaalse kinderen in oorlogstijd zijn de boeken die ik heb geschreven.

Creatieve groet,
Saskia van den Brand

Winkelmandje0
Er zitten geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0