3 verhalen over jezelf zijn

Gewoon jezelf zijn. Het zou zo makkelijk moeten zijn, maar voor veel kinderen en volwassenen is het dat niet. Je kiest ervoor om dezelfde kleding aan te trekken, want dat is in de mode. Aan klagenoten vertel je maar niet dat je graag leest, want dat is niet meer cool. Ieder mens is bang om afgewezen te worden. En dat is dan ook de belangrijkste reden dat we vaak niet onszelf zijn.

Kinderen leren om jezelf te zijn

Ik weet zelf hoe het is om te worstelen met jezelf te zijn. Ik vertelde mijn fantasieverhalen tegen knuffels. Fantasie bij kleuters is leuk, maar daarna wordt het steeds minder. Ik ben blijven fantaseren, maar vertelde het tegen niemand.
Al jong wist ik dat ik heel blij werd van schrijven. Ik wilde journalistiek studeren en toch deed ik het niet.

Jezelf zijn komt in mijn boek Avonturen in Boekenatlas veelvuldig terug. Lees hier een review over mijn boek! Zo lees je o.a. de verhalen Alfabet wil vrij zijn, Novelle wil een boek schrijven en Opgesloten in Torrebra. In deze verhalen zit een rode draad. Ze gaan alle drie over lezen en schrijven, maar ook over jezelf zijn. Alfabet is verdrietig, want hij staat al jarenlang in de bibliotheek. Hij wordt niet meer gelezen. Hij wil zijn wie hij is. Ook Novelle wil schrijver worden, want dat maakt haar blij en Zonnetje zit opgesloten in de toren. Ze is niet meer zichzelf, omdat Dwarsligger haar te mooi vindt. Het jongetje Toby wil haar bevrijden. Zal het lukken om ook haar weer te laten stralen, zodat ze zichzelf weer kan zijn?

Je mag stralen

Vijf jaar geleden zag mijn leven er heel anders uit. Ik kan oprecht zeggen dat je meer gaat stralen als je jezelf bent. Ik schaam me niet meer om mijn fantasie en ik vertel tegen iedereen dat ik ontzettend gelukkig ben als ik schrijf. Het is een bevrijding. Ik kan nu mezelf zijn. En het leuke is dat het leven makkelijker gaat. Het boek Avonturen in Boekenatlas heb ik geschreven, omdat het blijkbaar verhalen zijn die ik wil vertellen. Hoofdpersonages hebben sterke karakters en het kan voor kinderen fungeren als een spiegel. Veel leerkrachten en orthopedagogen kopen dit boek, omdat er veel wijsheden in het boek zijn verwerkt. Een boek voor 8 t/m 12 jaar, maar eigenlijk voor iedereen. Want, jezelf zijn is iets wat ik ook volwassenen gun.

Het boek Avonturen in Boekenatlas kun je direct bestellen!

Creatieve groet,
Saskia van den Brand

Winkelmandje0
Er zitten geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0