fbpx

Avonturen in Boekenatlas

Ga je mee op avontuur naar Boekenatlas? De plek op aarde waar het meest wordt gelezen. In deze verhalenbundel ontmoet je bijzondere boeken, zoals Alfabet en het magische boek Zandina. Maak kennis met meneer Balpen. Hij schreef al honderden boeken. Of ontmoet mevrouw Mia die voorleest aan dieren in de jungle. Ga op avontuur met de verliefde meneer Tempel die op zoek is naar mevrouw Sneeuwpop en ga samen met Wies op jacht naar de boekendief uit Eipad.

Een boek dat in geen enkele kinderkamer mag ontbreken. Het helpt kinderen bij leesproblemen en maakt ze enthousiast om te gaan schrijven. In Boekenatlas hoef je je nooit te vervelen. De verhalen zorgen voor veel lees- en kijkplezier. Vanaf 8 jaar.

 

Dit zeggen anderen over Avonturen in Boekenatlas

‘’Avonturen in Boekenatlas’ is een bundel vol met originele verhalen. Saskia neemt je mee in een fantasiewereld waarin de thema’s lezen en schrijven een bijzondere rol spelen. Bovendien is elk verhaal fantasievol en spannend, en op sommige momenten ontroerend. Hoewel het boek in eerste instantie is bedoeld voor kinderen, zullen volwassen het ook met veel plezier (voor)lezen.’’

Titia Vaags

Schrijfcoaching voor kinderboeken, Vaags Taal & Verhaal

‘’Ik had het genoegen om het manuscript van Boekenatlas nog te lezen voordat het werd uitgebracht. Toen Saskia mij vertelde over de verschillende werelden waar meneer Balpen, mevrouw Mia en Alfabet de leukste avonturen beleven luisterde ik vol bewondering. Wat ik zo bijzonder vind aan dit boek is dat het niet alleen tot de verbeeldingskracht spreekt, maar dat het je ook belangrijke lessen over het leven leert op een speelse manier. Ik vind dat dit boek bij ieder kind een plekje in de kast mag krijgen. Ik zal het vaak cadeau doen!”
Nikki Pommer

Schrijver, Spreker en Merkstrateeg, SAY NIK

Avonturen in Boekenatlas mag niet ontbreken aan jouw boekenkast!
En dit is waarom…

Kinderboekenweek
Kinderboekenweek
Kinderboekenweek

Slimmer worden

Soms denken mensen dat een kind de Nederlandse taal ook leert door spelletjes te spelen op de Ipad. Helaas. Veel lezen heeft invloed op de toekomstige carrière van het kind. Je wordt slimmer door te lezen. Prestaties op school nemen toe.

 

Beter lezen en schrijven

Taal wordt leuker door het lezen van dit boek! In de verhalen zijn aspecten van lezen en schrijven verwerkt op een fantasievolle manier. Ontmoet Klinker en Alfabet en maak kennis met bibliotheek Torrebra.

Je kunt het wel!

De hoofdpersonen hebben een sterk karakter en moeten steeds iets overwinnen.
Ik wil kinderen meegeven dat je alles kunt bereiken. Je mag zijn wie je bent, je eigen talenten ontwikkelen en keuzes maken die bij jou passen. 

Meer verbeeldingskracht

Het leven van kinderen wordt steeds hectischer op steeds jongere leeftijd. Door te lezen kun je hieraan ontsnappen. Kinderen zijn even in een andere wereld en ontwikkelen verbeeldingskracht en dat gun ik ieder kind.

Avonturen in Boekenatlas in de klas

Schrijversbezoek van Saskia

Wat is er nou leuker voor een kind dan de schrijver achter de verhalen te leren kennen? Iedere keer als ik bij scholen op bezoek kom dan zie ik dat kinderen ontzettend genieten van een schrijversbezoek. En ik ook! Ik wil hen leren kennen, laten zien hoe fijn het is om te fantaseren en vertellen dat ook zij een verhaal kunnen schrijven.

Een schrijver in de klas zorgt ervoor dat boeken voor kinderen gaan leven. Kinderen mogen mij alles vragen. Natuurlijk lees ik een stukje voor uit ‘Avonturen in Boekenatlas’ en vertel ik hoe je schrijver kunt worden.

Saskia van den Brand

Zelf aan de slag met Boekenatlas

Lezen heeft een positief effect op de taalontwikkeling, maar met mijn boek kun je nog veel meer! Speciaal voor jou heb ik creatieve lesbrieven gemaakt die te maken hebben met ‘Avonturen in Boekenatlas’. Hierdoor kun je complete taallessen geven en werken aan de kerndoelen Nederlands. Vragen en opdrachten kun je samen met de leerlingen ontdekken, waardoor fantasie wordt gestimuleerd en de creativiteit van leerlingen wordt vergroot. Het is mijn missie om creativiteit te stimuleren en behouden door middel van taal. En met de lesbrieven is dat ontzettend makkelijk!

Breng in de klas ‘Avonturen in Boekenatlas’ tot leven en ga aan de slag met de lesbrieven. Wacht niet te lang, want meneer Balpen en Alfabet willen je heel graag helpen om lezen en schrijven leuker te maken. Vul hiernaast jouw gegevens in en de eerste lesbrief komt direct jouw kant op! 

Meer over schrijfster Saskia

Ik ben schrijver, auteur en spreker. Het is mijn missie om creativiteit bij kinderen te stimuleren door middel van taal. Ik geef door heel het land creatieve lessen aan kinderen op de basisschool. ‘Avonturen in Boekenatlas’ is mijn debuut als kinderboekenschrijfster.

Eindelijk is mijn eerste boek een feit. In het voorjaar van 2021 schreef ik in één ochtend het eerste verhaal ‘Alfabet wil vrij zijn.’ Er is bijna niets waar ik gelukkiger van word dan de blijdschap als een nieuw verhaal wordt geboren. Een nieuwe vonk was ontstaan en ik was ongelooflijk blij met het resultaat. ‘Avonturen in Boekenatlas’ is tot stand gekomen door mijn liefde voor het geschreven woord. In maart 2022 is Kim de Jong begonnen met de illustraties en nu kun je het boek reserveren. Wauw!

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0